Депутат Іллічівської міської ради Михайло Червачев жалкує, що «Беркуту не давали команди вбивати»…


Ми вже писали раніше, що напередодні Нового року голова міської ради м. Іллічівськ пан Хмельнюк видав розпорядження про запровадження конкурсу на створення пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні.

Проукраїнські активісти міста віднеслися до цього не з великим позитивом. Адже і досі пам’ятають як і сам пан Хмельнюк, більшість депутатського корпусу не підтримували події на Майдані, а навпаки. Того часу по вулицях міста було небезпечно ходити з українською символікою. Ще й досі активістів б’ють, підпалюють машини.

За час війни у місті загинуло два Героя – Віталій Шум та Василь Пихтєєв. Меморіальну дошку в пам’ять про першого – розстрілювали. Родині другого ще й досі не дали обіцяне особисто паном Хмельнюком житло.

Тому, мало хто вірить, що пам’ятник Небесній Сотні не викличе нові протистояння у місті, та не буде потім постійно нищитися.

Реакція самих депутатів міської ради не змусила себе довго чекати. В одній із популярних груп Іллічівська в соцмережі «Вконтакте» депутат міської ради VII скликання, член постійної комісії з питань промисловості, транспорту та зв`язку, Михайло Червачев висловив жаль, що «беркуту ніхто не давав команду вбивати та застосовувати зброю». Також він вважає, що «Майдан нагнали, щоб поставити нову владу», часткою якої він, наразі, зараз і є…

 

Цікавим також є те, що 10 січня 2016 р. митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел нагородив церковними нагородами самого Михайла, його батька Сергія та маму Олену, які також є депутатами міської ради м. Іллічівськ (від «Молодіжної партії»). Але церква, здається, не схвалює вбивства людей, чи не так?


Залишити коментар