Кандидати на посади заступників голови Одеської ОДА. Коротка довідка (перший заступник)


24 лютого в Одесі розпочався конкурс на посади чотирьох заступників голови Одеської ОДА Максима Степанова – першого заступника, заступника з соціально-економічних питань, заступника з гуманітарних питань та заступника-керівника апарату.

Про перебіг першого етапу цього конкурсу можна почитати у нашій попередній статті.

В цьому матеріалі ми спробуємо надати коротку довідку по кожному із кандидатів на вказані вище посади.

Конкурс на посаду першого заступника. 6 кандидатів

1. Бердник Максим Вікторович (декларація).  

Громадянин України, народився 22.06.1979 р., освіта вища (ОГАСА), на місцевих виборах 2015 р. виступав як член Партії “Відродження”, начальник ремонтно-будівельного відділу ПАТ “Одессільмаш”, місце проживання: м. Жовті Води, Дніпропетровьска область. Подавав свою кандидатуру на конкурс на голову Одеської ОДА. Згідно із поданою декларацією володіє квартирою у 20,4 м2 у м. Жовті води, автомобілем BMW730 2008 р.в. та Honda CRZ 2011 р. в. Володіє 100% часткою у ТОВ “Маффін-Дорр” (Оптова торгівля цукром, шоколадом і кондитерськими виробами), 49% часткою у ТОВ “Юкко-Трейд” (Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням) та 33% часткою у ПП “Бітум Юг Компані” (Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням).

За результатами першого етапу отримав 0 балів та вибув з конкурсу.

2. Кулешов Олександр Станіславович (декларація)


Олександр Кулешов народився в Одесі у 1983 р. Пройшов навчання за учбовою програмою агенства “Сохнут” та, здавши екзамени по проекту Наале, переїхав до Ізраїлю у 1999 р. В Ізраїлі Олександр отримав освіту та мобілізувався до  ЦАХАЛу (армії оборони Ізраїлю). Під час служби отримав поранення. У лютому 2005 р. повернувся до України, одружився. З початком агресії Росії на Сході України пішов добровольцем. Літом 2014 р. створив Благодійний Фонд “Єдність і воля”. Є учасником “Першого добровольчого мобільного шпиталю їм. Пірогова”. У грудні 2015 р. приєднався до створення політичної партії “Союз патріотичних сил України” (відео прес-конференції по створенню партії). Є керівником наглядової ради Громадського об’єднання “Українська коаліція реабілітації“. Разом з дружиною Оленою Кольвастр-Кулешова є власниками ТМ Юніверсум. За результатами першого етапу конкурсу відповів на 25 Запитань з 40 та отримав 1 бал. Перейшов до наступного етапу конкурсу.

3. Скрипник Віктор Володимирович (декларація)

Зареєстрований у м. Дальник Овідіопольського району. За даними декларації особисто сам нічим не володіє. На дружину (Скрипник Марину Олександрівну) зареєстровано: житловий будинок в Одесі на 834 м2, земельну ділянку в Одесі у 508 м2, 3 земельні ділянки у Дальнику по 1500 м2 кожна, об’єкт незавершенного будівництва база відпочинку у Грибовці на 1242 м2. Також на сина Скрипника Максима Вікторовича зареєстровано житловий будинок у Дальнику на 386,9 м2. Дружину Скрипник Марину Олександрівну пов’язують із структурами Сергія Ківалова. Скрипник Віктор Володимирович також продавався на конкурс заступника голови Захарівської райдержадміністрації На першому етапі конкурсу до Одеської ОДА отримав 2 бали, відповівши на 38 Запитань із 40.
4. Терещук Олександр Дмитрович (декларація)  

Народився на Вінничині 11 лютого 1964 р. Закінчив київську вищу школу Міністерства внутрішніх справ. У 1994-1995 р. р. був слухачем факультету підготовки керівних кадрів Української академії внутрішніх справ. З 1984 року — проходив службу на різних посадах у відділеннях внутрішніх справ, починаючи з посади міліціонера на станції «Христинівка” до начальника відділу профессійної підготовки у Головному управлінні МВС України в місті Києві. У травні 2003 року призначений заступником Голови Державної податкової адміністрації у місті Києві.  Із січня 2005 до жовтня 2005 року обіймав посаду проректора щодо роботи з персоналом – начальника відділу роботи з персоналом Київського юридичного інституту МВС України. У 2005-2008 рр. був начальником Печерського районного управління Головного управління МВС України в місті Києві. Із березня 2008 року до березня 2010 року був заступником начальника Головного управління МВС України в місті Києві – начальником управління кадрового забезпечення. (По деякій інформації із ЗМІ перевод із Печерського управління пов’язують із дивною загибеллю лейтенанта міліції Михайла Бабича). Потім обіймав посаду заступника, а згодом і начальника Голосіївського районного управління Головного управління МВС України в місті Києві. (За час роботи у цьому районі з’явилося також декілька гучних скандалів – загибель співробітників відділу Сергія Пересунько та Михайла Андрея, підозра у тому, що керівництво відділу покривало діяльність мережи аптек, які спеціалізувалися на продажі наркотичних речовин, а також на викраденні та трудовій експлуатації працівників.). З червня по листопад 2012 р. стає начальником Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України. У листопаді 2012 р. переведений на посаду начальника Управління МВС України у Волинській області. Події Революції Гідності відзначилися на кар’єрі Терещук. Волинські активісти Євромайдану звинувачують його в організаціях переслідування учасників протестних акцій у Луцьку (відео, “Проти луцьких активістів Автомайдану відкрили кримінальні справи“). Незважаючи на те, що Олександр Терещук підпадав під люстрацію, у липні 2014 р. був призначений Начальником Головного Управління МВС України у місті Києві, і тільки 5 червня 2015 року був звільнений з посади. Та вже 3 липня президент України Петро Порошенко скасував люстрацію Олександра Терещука та він був поновлений на посаді. 14 грудня 2015 року Міністр МВС України Арсен Аваков повідомив, що звільнив начальника Головного управління Національної поліції в Києві Олександра Терещука за те, що він організовував мітинги поліцейських проти атестації. Перший етап конкурсу на посаду в одеській ОДА він пройшов із одним балом, відповівши на 30 із 40 питань.

5. Філатов Олександр Анатолійович (декларація 

Народився 14.06.1977 р. у м. Каневі Черкаської області. У 1999 р. закінчив Харківський державний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва за спеціальністю “Землевпорядкування”. Трудова діяльність: 1999-2001 рр. – інженер Одеської філії Інституту землеустрою; 2001-2005 рр. – інженер, директор ДП АОЗТ «Інзернопродукт» «Інагро»; 2005-2006 рр. – в.о. начальника, начальник Комінтернівського відділу земельних ресурсів; 2006 -2009 рр. – перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Одеській області; 2009 р. – в.о. начальника Головного управління Держкомзему у місті Києві. 2009-2011 р. р. – генеральний директор державного підприємства “Центр державного земельного кадастру”. Зараз обіймає посаду першого заступника директора філіалу “Інфоксводоканалу”. Перший етап конкурсу пройшов із 2 балами, відповівши на 39 Запитань із 40 (найкращий результат). 

6. Шандрик В’ячеслав Іванович (декларація).  

Народився 11 жовтня 1970 року у м. Харкові. Закінчив Харківське вище військове авіаційне училище радіоелектроніки за спеціальністю “Авіаційні радіотехнічні засоби”, Одеську державну академію будівництва та архітектури за спеціальністю “Промислове та цивільне будівництво” та Одеський регіональний інститут державного управління при Президентові України за спеціальністю “Управління проектами”. З 1992 по 2003 роки проходив військову службу в Збройних силах України на офіцерських посадах, з 1994 по 2003 роки – у відділі капітального будівництва 5 Авіаційного корпусу. З 2003 по 2009 роки очолював Південне управління капітального будівництва Міністерства оборони України. З 2009 по 2014 роки обіймав посаду директора філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в Одеській області. З 2014 по 2017 р. р. був заступником голови міської ради м. Одеси (Труханова) з питань діяльності виконавчих органів міста. 16 січня 2017 р. був звільнений з посади. На перший етап конкурсу не з’явився, хоча і вважався основним претендентом на посаду.

Сьогодні, 27 лютого 2017 р., проходили другий та третій етапи конкурсу. Інфопростір слідкував за їх проведенням (детальніше у цій статті).

  

За результатами усіх трьох етапів перемогу отримав Терещук Олександр Дмитрович.


Залишити коментар