Представлення нового голови ОДА відбулося в кращих радянських традиціях та з порушенням законодавства


Кілька  годин тому Президент України представив новопризначеного Голову Одеської обласної адміністрації


(відео з офіційної сторінки Президента у фейсбуці)

При представленні Президент вдався до такого формулювання: “Моє рішення про призначення людини, яка перемогла на конкурсі….” (точна цитата)

Громадський рух “За відповідальні процедури призначення на публічні посади” звертає увагу Президента – в цьому конкретному випадку: АБО ваше особисте рішення про призначення, АБО перемога в конкурсі, адже процедура прведення конкурсу залишила по собі стійке переконання, що пана Степанова було саме “призначено переможцем”, а не “визнано переможцем конкурсу”.
Більше того – призначення відбулося із порушенням вимог закону “Про державну службу”, оскільки наразі  Результати конкурсу на посаду голови Одеської ОДА осаржуються в суді

Представники руху “За відповідальні процедури призначення на публічні посади” разом із іншими небайдужими громадянами прийшли під стіни ОДА для того, аби, зокрема, повідомити Президенту про сумніви щодо чесності, неупередженості та прозорості конкурсу на цю відповідальну посаду.

15991743_10208404174490696_1744054299_o

15977321_1879084112367604_9123335463891104871_n

Але організатори візиту  Президента в Одесу мали свої, доволі дивні погляди на доцільність його зустрічі із некерованою громадськістю.
Спочатку працівник державної служби охорони  спробував взяти мітингарів на понт, задавши простенькі питання – “а чи санкціонований у вас мітинг” і “чи маєте ви на нього дозвіл”.
Отримавши відсіч від грамотних у правовому сенсі одеситів, держслужбовець вдався до відвертої брехні на камери, запевнивши людей, що делегація проходитиме саме тут, що до них підійде представник відділу звернень громадян і т.і.:

Після цієї розмови, ймовірно, маршрут кортежу було змінено і він тишком-нишком заїхав через “задній хід”.
Для зустрічі Президента була задіяна прсевдо-громадськість, яку привезли на маршрутних автобусах, як в старі недобрі часи попереднього режиму.
“Правильна громадськість” вийшла з автобусів, які вже стояли у дворі ОДА та вишикувалася перед сходами відповідно до розпоряджень того самого представника служби держохорони.

af7f3485caaff480d6ece6437f0110aa_1484221196_extra_large
Фото з офіційного сайту Президента

16105963_610163349184945_1250718236088139389_n15894866_610163375851609_8174088287720213861_nФото – Олега Шпака

Серед некерованої громадськості були й представники ініціативи “Зелений лист”, які прийшли вручити Президенту колективне звернення.

15941137_1879084385700910_2658038071499030375_n

Так свої враження від зустрічі, яка не видбулася, описала Yana Titarenko

Напишу и я о визите Президента.
На кануне визита я и еще несколько известных в Одессе активистов собрались и решили написать Президенту письмо о безпределе застройщиков, которые нарушают Закон Украины и уродуют историко-культурные ареалы Одессы, в том числе Потемкинскую лестницу, и уничтожают зеленые зоны.
Сегодня мы собрались в 11 часов перед зданием ОДА и после неудачной попытки пройти внутрь, заняли место на обочине.
Сначала к нам подошел представитель какой то там безопасности и попросил отойти дальше от дороги, якобы мы можем подскользнуться и попасть под кортеж, и если мы отойдем и будем себя хорошо вести, он обеспечит нам возможность передать письма Президенту, а точнее кому то из его свиты. Естественно мы не отошли!
Далее, буквально как по свистку, перед нами стали возникать представители РГБ и так званой “Самообороны”, которые специально становились перед нами и делали все, чтоб нас и наши плакаты не было видно.
Кожухарь,важно ходя перед своими шакалятами, показывал на нас и громко говорил, что мы от Кивана и отрабатываем деньги, а они стоят тут в интересах национальной безопасности и охраняют президента от возможных провокаций с нашей стороны!!!! Молодая поросль ргбшных отморозков хамила и толкалась, оскорбляя женщин и мужчин, которые им в отцы годятся.
Зная нас не по наслышке, Кожухарь боялся смотреть нам в глаза, а хронически безработный Тодор Пановский, распухший на Трухановских харчах, расставлял Вильных Людей на нужные позиции, чтоб их флаги закрыли все наши плакаты о мэре-коррупционере
В итоге Президент проехал совершенно другой дорогой и подошел к “правильной общественности”, которую привезли на автобусах, письмо мы отправили по почте, и еще раз убедились в том, какая мразь позволяет себе называться патриотами Украины.

(текст письма Президенту – тут)

А так – Светлана Подпалая

Было много бюджетников. В облсовете милые девочки мне объяснили, что общественность на балкон прошла часа за два “до”. Завели с заднего входа заранее. Милицейское оцепление было везде. За забором я заприметила главу департамента мэрии по связям с общественностью Жильцова и спросила, как люди могут пройти на встречу. Он ответил, что людей запускали по спискам. утвержденным Киевом. А кто составлял эти списки тут, для него самого великая тайна.
Мы простояли примерно час со стороны проспекта Шевченко, где первоначально планировался заезд машины Президента. На наших плакатах было написано, что строительное лобби разрушает Одессу , что чиновники и депутаты не соблюдают законы Украины. “SOS – Потемкинская лестница” и пр.
Нас пытались убрать оттуда. В конце концов, люди с флагами “Самооборона” встали прямо перед нами. заслонив спинами. А Президента провели огородами. А мы зато покричали на Кивана. Какой-то он сильно обидчивый для такого большого жулика. Где деревья, гордо не ответил. Зато скаал, что в Одессе уже не будет строить,пора приняться за киевский исторический центр. 

Не становитесь в стойло

Сегодня Президент в Одессе представлял нового губернатора. Протокольно, совково, тускло. Для украшения картинки навезли в «Богданчиках» людскую «мебель». Говорящие флагштоки постояли на морозе и помахали радостью. Особо профильтрованых или особо зашуганных допустили в зал, где они постучали ладошкой об ладошку в нужных местах речи.
Общественников, которые пришли рассказать гаранту, что в его стране может исчезнуть один из главнейших архитектурных шедевров – Потёмкинская лестница и ещё много чего важного, просто оттерли улыбчивые крепкие парни из ДСО и «течтонадо общественники».
Потом гарант, пометив территорию новым верным губером, отбыл. Стадо мебели развезли по совхозам в места постоянного кормления. 

Aleksander Babich

Від представлення нового Голови ОДА залишилися враження раптового заглиблення в махровий совок.

Бо спочатку тебе на вулицях зустрічають великі групи двірників, які вичищають дорогу, по якій їхатиме кортеж, до чистого асфальту, завалюючи при тому снігом тротуари.
Потім ти дізнаєшся про те, що ОДА знову стала режимним об’єктом і що люди можуть ходити лише за обмежувальними стрічками.
А потім Президент виголошує полум’яну промову, яка розпочинається з “необхідності першочергового виконання усіх планів щодо ремонту та будівництва доріг“, попри те, що надворі січень місяць, дорожні роботи при морозі не проводяться, і головним питанням наразі є очистка доріг від снігу безвідносно того, яке там дорожне покриття.

e856dd30ff6b4aa510ed06e781accabf_1484218629_extra_large
Фото з офіційного сайту Президента

А якщо Максим Степанов зустрічає Президента в Одесі, то виникає питання – що він робив під час снігової бурі і чи відчуває себе тут справді господарем, а не випадковим гостем?

Про суперечку між Президентом та одним з голів РДА повідомили навіть центральні канали.
Тут ви можете прочитати пряму мову від Тараса Байка, якого П.Порошенко  так різко осадив в залі, але й припустив ймовірність його майбутнього президентства.

Альтернативні цифри до озвучених Президентом від Соломії Бобровської можна подивитися тут.

Попередні публікації по темі:

Припинити гру в імітацію конкурсів на публічні посади!

Сьогодні проходить конкурс на посаду голови Одеської ОДА

Профанація “відкритих конкурсів” набуває загрозливих масштабів

Просимо уваги національних ЗМІ

Відкрите звернення з приводу проведення конкурсу на посаду Голови Одеської ОДА


Залишити коментар