Безпорадність Степанова: шахраям, які дискредитують Президента, нічого не загрожує


 

Менше тижня тому був викрадений та побитий Роман Русєв.
Викрадення людини – дуже серйозний злочин.
І всього лише один епізод з сотень подій такого масштабу, які траплялися за десятки років виснажливою битви  Івана Русєва за збереження унікальних природних ресурсів нашої області та й України загалом.

Як з’ясувалося пізніше, викрадення було лише затравкою подальших подій.

У п’ятницю Іван Русєв отримав багато телефонних дзвінків від людей, які реагували на повідомлення в пресі, заяву до правоохоронних органів, попередню особисту комунікацію з Іваном.
Серед тих дзвінків був один від (поки що) невизначеної працівниці ОДА, і одразу ж по тому – від голови Татарбунарської РДА.
Обоє вони назвали один й той самий номер телефону “впливової людини з Адміністрації Президента”, яка тримає інцедент на контролі і просить перетелефонувати.
Далі відбувалася низка комунікацій, яка цілком вкладається в класичну шахрайську схему.
Всі ці комунікації задокументовані. Є записи телефонних розмов. Є лист в електронній пошті.

19510521_10211695949568429_6152214915825979420_n

Ще раз підкреслимо –  “впливова людина” подзвонила не сама. Її номер дав Івану принаймні один ідентифікований чиновник з Татарбунарської РДА.

Суть комунікації з “впливовою людиною” зводиться до простого – Івану запропонували терміново (впродовж 2-3 годин) знайти 62 тис.грн “благодійної пожертви” на лікування дитини.
З приміткою, що ці гроші збирає особисто дружина Президента.

Наступного дня, аби закріпити ефект, ті ж самі люди, які викрадали Романа, здійснювали маневри біля будинку Русєвих в Маяках.
В той саме день в Одесі сталися напади на двох відомих “зелених активістів”: Светлана Подпалая детально повідомляє про те, що відбулося, у себе на сторінці, друга людина поки що зберігає непублічність.

Всі загалом події тижня мало схожі на буденні, чи не так?
Отже,  активісти оголосили загальний збір сьогодні, о 15:00 під стінами ОДА, аби висловити свої вимоги до Максима Степанова.

19420905_691311371070142_2959757329320336293_n
Фото Олега Шпака

А що ж  Голова ОДА?
Він технічно зіграв на випередження – за 4 години до мітингу провів брифінг для ЗМІ

Тези Голови ОДА прості
– рівень злочинності  високий
– правоохоронці працюють, вони не можуть забезпечити результат миттєво

Практично те саме він пізніше повторював на мітингу.

Здається, людина, яка приїхала до Одеси керувати Обласною адміністрацією, чось не розуміє. Або ж багато чого не розуміє.

  1. Півроку тому, одразу після “конкурсу” Максим Степанов заявляв, що “папєрєднікі” погано попрацювали у правоохоронній сфері, але тепер все буде гаразд. Більше того, начебто на посилення  координації правоохоронних структур, йому був призначений заступник, який начебто тільки це й вміє робити. То де ж результати боротьби зі злочинністю за півроку роботи?
  2. У випадку Івана Русєва шахраї нахабно діють від імені держави. Але для Максима Степанова це не є підставою визнати саме цю ситуацию надзвичайною та застосовувати адекватні засоби реагування. Просто злочинність, і просто відбувається розслідування…
  3. Максим Степанов мабуть не усвідомлює, що слова “неможливо так швидко мати результат” він адресує людям, які за пару місяців 3 роки тому докорінно змінили хід історії.
  4. Тиск на Івана Русєва здіснюється не як на громадського активіста, а як на посадову особу, яка виконує обов’язки, покладені на неї державою. А отже – держава зобов’язана забезпечити йому належні умови та захист.

 

Таким чином – знову постають ті самі питання, які Інфопростір озвучував ще у грудні:

Чи усвідомлює Голова Одеської ОДА масштаб своїх завдань?

Чи відповідає він рівню очікувань від влади тих людей, завдяки жертовним діям яких, він обійняв свою посаду?

І чи здатен він взагалі помітити цих людей?


1 thoughts on “Безпорадність Степанова: шахраям, які дискредитують Президента, нічого не загрожує

  1. Текст написаний людиною з дитячим нетерплячим баченням світу. І до чого тут Президент та голова ОДА?

    Подобається

Залишити коментар