СБУ розпочало кримінальне провадження проти Григорія Кваснюка


Управління Служба безпеки України в Одеській області 17 лютого 2017 р. повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом сепаратистських висловлювань одеського журналіста Григорія Кваснюка в його авторській програмі “Правда з Григорієм Кваснюком”.


Силовики зацікавилися випуском, який вийшов 14 лютого. Частина цієї програми Кваснюка була присвячена смерті бойовика на призвісько “Гіві”. Його ліквідацію Кваснюк назвав “терористичним актом”, “страшним убивством”, а самого Гіві – “легендарним, безсмертним комбатом”. Даний випуск став приводом для відкриття кримінального провадження за ознаками ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, що раніше СБУ повідомило, що “зміст авторської програми Г. Кваснюка протягом 2014-2016 років неодноразово ставав об’єктом експертних досліджень на предмет наявності публічних закликів до зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією. За результатами досліджень ознаки вказаних кримінальних правопорушень були відсутні.”

ДОВІДКА. Григорій Кваснюк – одеський журналіст, бувший депутат міськради від партії “Родіна”. Його син Єгор Кваснюк знаходиться у розшуку як активний учасник подій 2 травня 2014 в Одесі. Соратники Єгора Кваснюка по Антимайдану звинувачують його в тому, що він привласнив велику кількість грошей.


Залишити коментар