Чи скотиться “європейське” місто у кримінальну прірву?


 

Останнім часом в Іллічівську сталося багато резонансних подій кримінального характеру – підпали автомобілів депутатів міськради, постійні погрози опонентам правлячої місцевої влади. А декілька днів тому розпочалися ще й погрози воїнам АТО. Саме з цього приводу представники громадського об’єднання «Рапіра», до якої входить близько ста бійців, зібрали місцеві ЗМІ, щоб висловити свою позицію стосовно того, що насправді відбувається в нашому, на перший погляд, спокійному місті, та зробити звернення до громадян.

На початку зустрічі голова ГО «Рапіра» Геннадій Дашко розповів про непорозуміння з місцевою владою, які виникли у серпні цього року під час проведення сесії міськради. Так, 21 серпня члени організацій «Рапіра», «Право», «Форт» за підтримки «Самооборони Одеси» звернулися до мерії з певними вимогами, які стосувалися соціального забезпечення, відстоювання прав і інтересів воїнів АТО. Але після тої зустрічі подальший конструктивний діалог не відбувся. До того ж, в день сесії голова громадської організації «Гідність» привселюдно образила воїна АТО, одного з засновників ГО «Рапіра» Олега Гладченко, назвавши його «самострілом». Згодом О.Ю. Гладченко подав до міського суду позов про захист своєї честі і військової репутації до голови цієї організації. Судове засідання з цього приводу має відбутися 3 грудня. Але 29 листопада близько шостої годині ранку в під’їзді будинку на пана Гладченко чатували двоє невідомих чоловіків з предметом, схожим на пістолет, і в грубій формі пояснили, що «він заважає жити нормальним людям в місті, і має переглянути свої погляди». На думку позивача, цією ситуацією могли скористатися треті сили, щоб дискредитувати військового, спровокувати на незаконні дії.

На думку Геннадія Дашко та Олега Гладченко,  АТОшників намагаються втягнути у протистояння міської влади та опозиції, яку наразі представляють політичні партії «Відродження», «Батьківщина» та «Самопоміч», із якими міська влада веде незрозумілу боротьбу. Але військові непохитні у вирішенні резонансних подій, і боротимуться за вирішення будь-яких питань, керуючись законом України.

– Як ми розуміємо, люди, які вчинили протиправні дії, володіють інформацією про кожного з нас. Але ми будемо діяти виважено. Хочу звернутися до наших містян з проханням, хто володіє інформацією про дану ситуацію, прийти до нашого офісу і поділитися нею. Жителі мають знати, що наше місто перетворюється на полігон для бандитських розбірок на підґрунті політичних поглядів і інтересів. Підпали один за одною автівок депутатів, погрози, я боюсь, що це ще не кінець. Деякі люди, борячись за політичні погляди і владу, можуть перейти межу і посприяти розгортанню вже активних кровавих дій. Я не хочу, щоб вулицями нашого міста ходили небезпечні люди зі зброєю. Ми, воїни АТО, будемо протидіяти цьому. Але нам потрібна підтримка і допомога кожної людини, громадянина міста, щоб разом подолати брехню, – додав Олег Гладченко.

Після погроз Олегу Гладченко представники «Рапіри» звернулися із заявою до відділку поліції м. Іллічівська, і сподіваються на всебічне справедливе розслідування цієї справи. Рапірівці також планують подати звернення до СБУ. Адже недопустимо, щоб в місті відбувалися такі події, спрямовані на залякування людей.

– У той час, коли суспільство в нашому місті почало на тлі останніх подій політично і національно пробуджуватися, я вважаю, що якісь сили намагаються просто залякати громадян, щоб вони боялися висловлювати свою думку, захищати свої законні права. І декому не до вподоби, що в нашому місті суспільство починає дійсно об’єднуватися у єдину територіальну громаду, – підсумував Олег Гладченко.

Ольга Радченко


Залишити коментар